Herbergkaart

Welkom in de herberg! Woensdag tot en met zondag zijn wij geopend vanaf 12 uur en kunt u aanschuiven tot 18:30. Dus voor koffie en gebak, een lichte lunch maar ook fijn om na een stevige boswandeling te genieten van een hartverwarmend gerecht. Op zaterdagavond is de keuken langer geopend en serveren wij naast deze gerechten een 3-gangen menu van de chef voor € 37,50 - uit te breiden met kaas voor € 45,=
BIJ DE BORREL
  • € 6,50
    bitterballen (6) van biologische kalfsragout

  • € 3,50
    huisgemarineerde olijven

  • € 3,50
    gemengde nootjes

  • klein € 9,50 groot € 14,50
    Paul's selectie van onze befaamde kaasplank, geserveerd met noten-vijgenbrood en walnoten

  • € 9,50
    plankje gezelligheid met lekkers uit de herberg: brood, olijven, Gelderse worst, rillette van eend, wildham en gemengde nootjes

    uitbreiding met 4 groentekroketjes    + € 4,=

  • € 4,50
    brood met tapenade, gezouten boter en olijfolie

 

BROOD OP DE PLANK – desembrood geserveerd met:
  • 9,50
    gebraden kalfsrosbief (eko) met truffelmayonaise, rode ui en relish

  • € 8,50
    2 kroketten van biologische kalfsragout en Doesburgse mosterd

  • € 8,50
    oude kaas met aceto-stroop en mosterd

  • € 9,50
    gerookte zalm met geprakt ei, kappertjes en mierikswortel

 

ONZE HERBERGGERECHTEN – van het Veluwse land
  • 7,00
    soep van de chef, passend bij het seizoen en geserveerd met desembrood

  • 13,50
    salade boerderijkip; veldsla met gerookte en geroosterde kip, pesto en avocado

  • 12,50
    salade groentetuin met quinoa, geitenkaas, tomaatjes uit de oven en voorjaarsgroenten; venkel en kerrie

  • € 9,50
    hartige taart met courgette, sjalotten, pijnboompitten en rozemarijn (v)

  • € 9,50
    ei in 't pannetje: boeren-bos-omelet met paddestoelen, bosui, tomaat en landham

 

UITSTAPJE NAAR DE FRANSE BOERENKEUKEN
  • 19,50
    runderbavette met geroosterde jonge prei, mousseline van aardappel en eigen jus met laurier

  • € 19,50
    fondue à l'époisses; pittig kaasje uit de Bourgogne, gesmolten in de oven met rozemarijn en geserveerd met brood en rauwkost (v)

 

KEUZE VAN DE CHEF
  • 16,50
    visburger op knapperig desembrood met sesam, komkommersalade en sauce tartare

  • 18,50
    kalfssukade (eko) langzaam gegaard - met meloesuitjes, krokant spek en raapstelen

 

ZOETE KOEK
  • 9,50
    gemarineerde aardbeien met huisgedraaid vanille-ijs, hangop en coulis van rood fruit

  • 9,50
    crème brûlée met sorbet van mango en citroenmerengue

  • huisgemaakt zoet: huisgemaakt lekkers, voor bij de koffie of als dessert, gepresenteerd op onze taartentrolley

  • € 6,50
    koffie gloeiende gerrit: koffie met ons huislikeurtje en bonbon

  • € 3,50 + slagroom € 0,50
    huisgemaakte, ambachtelijke appeltaart (bereid met meel van Bakkerij de Hoop in Klarenbeek)