Kop en Schotel, wie weet meer?

 

In mijn zoektocht naar alles dat te maken heeft met De Woeste Hoeve stuit je soms op bijzondere zaken. Zo vond ik op internet een afbeelding van een kop en schotel van De Woeste Hoeve. De afgelopen 25 jaar hebben wij veel langs zien komen aan oude menukaarten, ansichten, suikerzakjes, briefpapier en foto’s maar dit zag ik nooit eerder. Mijn interesse was gewekt en dus probeerde ik te achterhalen waar ik dit serviesonderdeel kon vinden. Het bleek dat het Coda Museum in Apeldoorn het gekocht had en daar was het opgeslagen in een magazijn.

 Ik diende een aanvraag in om het koffiekopje te kunnen bekijken een een aantal weken later was het moment daar. Een donkerbruin met wit handgebakken aardewerken kop en schotel stond op een tafel. De afbeelding van een kinderlijk getekend, aandoenlijk hertje en wat bomen met de naam van onze herberg erop gedrukt. Echt prachtig om te zien, maar niemand heeft een idee waar het vandaan komt. Ook bij Coda is geen informatie over de herkomst. Daarom mijn vraag aan een ieder die dit bericht leest: wie weet mij iets meer te vertellen over dit bijzondere exemplaar?

Mailen kan naar mirjam@woestehoeve.nl of via het contactformulier op de website. Alvast bedankt!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *