Speldjes

 

In mijn zoektocht naar van alles dat te maken heeft met De Woeste Hoeve kom je soms bijzondere dingen tegen op Marktplaats. Meestal zijn het ansichtkaarten die aangeboden worden, waarvan ik de beschreven achterkanten dan vaak vermakelijker vind dan de voorkant. Suikerzakjes van de herberg zijn ook regelmatig te vinden, net als oude foto’s waarvan ik de meesten inmiddels ken.

Maar enkele maanden geleden vond ik tot mijn verbazing ineens een speldje. Het is een verzilverd exemplaar met een hertje en daaronder ‘Woeste Hoeve’. De eigenaresse had er twee in haar bezit en wilde er aanvankelijk maar één verkopen maar toen ze hoorde van mijn betrokkenheid bij De Woeste Hoeve wilde ze ze allebei aan mij verkopen. Voor iets meer dan twee euro lagen ze een paar dagen later in een witte enveloppe in de brievenbus.

Gisteren vond ik, bij een andere aanbieder, een zelfde exemplaar. Deze was helaas al gereserveerd, maar omdat ik erg benieuwd ben naar de herkomst stuurde ik toch een bericht. De verkoper wist niet waar het speldje vandaan komt maar kon mij wel vertellen dat het ergens in de jaren 60-70 uitgegeven is, waarschijnlijk bij een van de vorige eigenaren, dhr. Kiel. Op de voorgevel van De Woeste Hoeve staat een jaartal, 1771, wellicht is het een jubileumspeldje geweest in verband met het tweehonderdjarig bestaan? Als iemand mij van meer informatie kan voorzien, heel graag!

De verkoper liet mij ook weten dat de vorige bieder niet meer reageerde en omdat ik al had laten weten het speldje te willen kopen, bracht ik een bescheiden bod uit. Daarop liet hij mij weten er niets voor te willen hebben, omdat hij het zo leuk vond dat ik er zo blij mee ben. Als tegenprestatie komt hij binnenkort een kop koffie drinken. Bedankt Bert en graag tot snel!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *